Nuffnang Ads

Mei 30, 2011

Pengakuan Berani Mati (P.B.M) atau Penipuan Semata-Mata ???

Asalammualaikum n a very gud nyte,
Actlly like lame jugak Tikah x bwt entry trkini kn ??...
Paham2 ajela semenjak dua menjak nie Tikah a bit busy laaa...
Balek skola jek dh bnyk keje menanty dh tu penat plk tuu...
Lepas dh penat ape lg kn ?? Of coz la ZZZZZzzzzzz(tidooo)...
Oppss,ape nie cite psl penat n tidoo plk ?? Nk cite bende laen laa...
Cite die cmnie sbnrnye,adelh bbrape orng brtnye n brckp either sgala yg trcatat d sini,
My Lovely Blog nie is it a FACT or juz a FICTION jekk ??...
Okelh,ingin Tikah NYATAKAN n TEGASKAN d sini bahawa segala cerita d Blog ini adalah,
KENYATAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN or known as a FACTTTTTTTTTTTTTTTTTTT !!!!!!!
Ini kerana,Tikah menganggap Blog nie mcm diari Tikah d mane segala catatan nye mmg benar2 trjadi atau berlaku dlm idop Tikah,
Hope sngtt lepas nie xde lg yg ckp atau tnye psl KEBENARAN n KESAHIHAN Blog nie yek !
Tikah sebagai Tuan Blog hnye bercerita dan meluahkn,
Korang pulak sebagai Guest yg membaca n menilainye,

!!! OKEY NOW TIKAH RASE SNGT LEGA SBB DH MENJELASKN SEGALA KEKELIRUAN !!!

Mei 20, 2011

Bye-Bye Kawan Ku ( =_=)

Salam semua...
Actlly,entry kali nie Tikah mcm sayu jek nk menaip (huhuhuhu...),
Npe sayu ?? Urmmm,sbb nye entry kali nie about my frenzz laaaaa,
Nape ngan my frenzz ?? Actlly,my frenzz smue nk g tinggalkn Tikah,
Mane diorang nk g ?? Diorng nk g mngejar cita2 dan impian laaaaa,
Sbb tu Tikah cedey sbb lepas nie msty susah gilerr nk jumpe n lepak same2,
Korang kte hrp bile korang dh g sane korang jgn lupe kat kte yg kat sini nie ea ??...,
Kte bkn la "pandai" sngtt smpai dpt masok matriks @ university (at least,dpt f6 oke !),
Tikah nk wish semoga berjaya n dpt kwn yg sekepala bile korang dh kat sane nnti ea,
Urmmm,tu jek kowt yg Tikah nk ckp kali nie (trlalu cedey meyh,sbb dh 6 taon frenz ngn diorang),

Mei 19, 2011

My Soul Song(percaya padaku by UNGU)

aQ x tahu ape yG ku rasakn,
dLm aty ku saat pertama kali,
lihat dirimu melihatMu,

seluruh tubuhku trpaku & mmbisu,
deTak janTungku berdeTak x menentu,
seperTinya aQ x ingin brLalu,

berikaN cinTamu juga sayanGmu,
percaya PadaKu ku Kn menjagaMu,
hingGa akhiR waktu mnJemputku,
ku Berikan cinTaku juga sayanGku,
percaYa padaKu ku kaN menJagamu,
hinGga akHir wakTu menJemputku,

saaT ku Tahu kw aKn perGi jauH,
iZinkn aQ utK sLalu menanTimu,
unYuk kataKn ku inGin diriMu,
aGar kw Tahu betaPa aQ trLalu,
mencinTaimu aQ akn menunggu,
hinGga diRimu kembaLi uTk Ku,

berikaN cinTamu juga sayanGmu,
percaya PadaKu ku Kn menjagaMu,
hingGa akhiR waktu mnJemputku,
ku Berikan cinTaku juga sayanGku,
percaYa padaKu ku kaN menJagamu,
hinGga akHir wakTu menJemputku,

toLongLh aQ baGaimana diRiku,
ungKapkn iTu rasa yG mmbeLenggu,
daLam atyku Ku cinTa padaMu,

berikaN cinTamu juga sayanGmu,
percaya PadaKu ku Kn menjagaMu,
hingGa akhiR waktu mnJemputku,
ku Berikan cinTaku juga sayanGku,
percaYa padaKu ku kaN menJagamu,
hinGga akHir wakTu menJemputku,

berikaN cinTamu juga sayanGmu,
percaya PadaKu ku Kn menjagaMu,
hingGa akhiR waktu mnJemputku,

Mei 16, 2011

ConFusIng (?_?)

Asalammualaikum n Hai all of u,
Urmmm,rasenya baru smlm ade entry baru ryte ?? (dtg angin nk mng"update" dh nie,hik3..),
Actlly,Tikah xdela rajin mne nk tulis entry baru everyday tp kali nie Tikah rase perlu sngtt tulis sbb Tikah serius tgh confuse thp paling tinggi nie (please help me !!! ),
Tikah confuse pasal ape ?? Actlly,Tikah confuse psl nk tukar skola lh (cedey nyee...),
Nape bole confuse2 plk nie hah ?? Xdela dlu Tikah yg beria2 nk tukar skola (tp skang laen,Tikah "SAYANG" nk trnsfr...),
Tikah tw dlm hal nie Tikah sngtt bersalah sbb awl2 Tikah dh suh abah uruskn psl prtukaran skola (xtw keadaan nk jadi mcm nie,apelh aQ nie...),

Mula2 Tikah beria2 sngtt nk trnsfr skola sbb :
1.Skola tu jauh
2.Skola tu bosan
3.Skola tu skola lame
4.Skola tu masok awl x mcm skola laen
5.Skola tu peraturan strict
6.Skola tu buat Tikah "trpaksa" bagon awl
7.Skola ade kwn dr skola lme takot x bole blaja

Confuse sbb:
1.Skola tu xdela trok mne
2.Ckg2 agk oke
3.Dak2 xde la kerek mne
4.Klu trnsfr skola kne cari kwn baru lg
5.Klu trnsfr takot trtinggal ckit plajaran
6.Perlu separate dgn seseorang
7.Aty n perasaan akn trtinggal

So,cmtu ah cite n sbb2 nape Tikah jd confuse skang nie (cedey gilaks2 nie tw...),
Klu Tikah jd tukar skola itu brmakne 16 MEI 2011 adelh last day Tikah kat skola tu,
I will miss every moments especially when i saw him (aty yg hampa n kecewa ketika menaip...),
Ape2 pn Tikah akn cube bwt keputusan yg trbaek kali nie sbb nie akn menentukan future Tikah either Tikah akn lebey berjaya atau stakat d sini saje pelajaran Tikah,
Tikah sngtt perlukan sokongan n dorongan dr all of u tw (penuh pngharapan,huuuu...),
Okelh,tht all for today (nk smbung pikir n bwt keputusan,hurmmmm...)

Mei 15, 2011

W + H + F ??? ( ^_^)

Haii all of u,
Hurmm,rasenya dh lebey kurang 9@10 ary dh Tikah x ade entry baru kn ??...(actlly,ade tp x brkesempatan mng"update"),
Al-maklom lerrr Tikah kn dh jd "budak skola" balek dh (sbb Tikah smbung f6,huhuhu...),
Cite psl smbung f6 a.k.a Pra-U nie lh kn.Sebenarnye,entry ary nie ade kaitan lh ngn f6,
Adushh,cite die sbnrnye ala-ala poyo+sengal+ntah ape2 (smbil menaip merah muke,hua3..),
Citenye brmule begini (sngtt merah muke nk bercerita nie ala-ala pkai blusher jadinye),

1st Day~
Mase kul 9 a.m (x bpe sure tp lebey kurang laaa...) parents Tikah telah mnghntr Tikah utk melapor diri@mndftr masok d sebuah skola (x bole gitau meyyhh,rahsia besoo nie...)utk melanjutkn pelajaran d sbb kn Tikah x dpt offer dr matriks mahupun university (sbb anak mak abah sorang nie x laa pandai mne yek,tp kire orite ape dpt masok f6...).Mase dftr mak n abah teman Tikah sbb mse tu serius xde spe pn yg Tikah kenal (agak takot n rase mcm nk balek pn ade...).Tp aftr lengkapkn borang pndftran adelah nmpk muke beberape orng dak2 skola lame dlu (ketika itu agak tenang mnghadapi situasi,hik3...). Mase lepas settle isi borang ckg suh naek dewan (sila naek ke dewan,ibu bapa d benarkn pulang tp pelajar tinggal utk orientasi...).Tikah pn g lah naek ke dewan sorng diri(rase mcm nk nanges pn ade sbb letih+malas mak kate sbb dh 1/2 taon melepak kat umah...).Smpai2 kat dewan kne serahkn borang dftr kat MPP yg bertugas (semua MPP dak2 upper six,biase2 jek xde yg menarik...) Tikah rase sngtt bosan n rase x sabo gilerr nk balek ( sngtt bosan tgk dak2 MPP yg x bpe hensem n lawa tuu,mcm lah aQ perfect sngtt...).Okey jam menunjukkn waktu 2.30 p.m (okey,smpai d sini orientasi ary nie awk semua d benarkn balek skarang... yeahhhhhhh !).

2nd Day~
Seawal jam 6.50a.m (kali nie cnform...) Tikah dh ade kat dpn skola mak Tikah anta,smpai jek awal tp x amo turun sbb x tw nk tggu kat mne. Jam menunjukkn 7.05a.m,semakin ramai pelajar dtg n dgr mcm dh nk mula prhimpunan (okelh,aQ pn turun dr kete selepas brsalam dgn mak aQ...). Masok dlm skola x tw nk brhimpun kat mne sbb f6 x cmpur dgn f1 until f5 ( muke gelabah x tw nk bwt mcm mne,nmpk akk upper six den tnye die n follow lh die...).Rupe2nye kat blakang skola dkt ngn gym (nmpk dak2 smue dh strt bratur,aQ tros g letak beg n cpt2 cari dak2 skola lme aQ b bratur ngn diorang even aQ xdela rapat sngtt ngn diorang dlu...). Saat mendebarkn bakal bermule,perhimpunan d mulekn dgn doa (x mao tgk sape bce doa,pndg tmpt laen tp ape nk bwt dh trpandng skali imbas dh tu dh ah skali rase mcm nk pndng 1 more tyme sbb rase laen mcm beb...). Ya Allah (saat tu hnye Allah s.w.t jek yg tao mcm mne perasaan n keadaan aQ,serius aQ x tipu sekali imbas he look like someone yg aQ penah kenal dlu tp when i look again he look more n more den ape yg aQ rase...).Tikah pn trsentap dek kerane pengumuman yg ckg nk smpaikn kat dak2 upper six.Perhimpunan berakhir dak2 lower six g ke dewan den dak2 upper six g ntah ke mane kecuali dak2 MPP yg sntiase ngan kitorang.Mulai detik n saat tu Tikah jd penasaran n x keruan (rase nk tw gilerr spe dak tu n nme die,kelas die,die dok mne n most important nme Fb die...).Kebetulan ptg tu ade sedikit game yg d anjurkn MPP so,smue lower six kne join ( saat nie agak mnyenang kn sbb Tikah nmpak die dtg jumpe mmber die even die x join tp rase puas aty dpt tatap muke die seketika cume,walaweyhhh ayat x bole blaaa...).Ari nie sngtt penat n meletihkn sbb balek kul 5 p.m tp Tikah maseh mmpu trsenyum girang sbb...( merah gilerr2 muke aQ skang nie, xtw tahap ape seyy...).Smpai balek Tikah bole imagine muke dak tuu n care die n bwt Tikah sngtt teruja utk tau lebey lanjutt.

3rd Day~
Ari nie Tikah smpai2 jek skola tros turun sbb mcm agk lmbt ckit la dr smlm. Naek2 jek naseb nmpk ade mmber n join la die. X lme lepas tu saat yg Tikah tggu pn tibe iaitu perhimpunan ( lawak laaa,segan pn ade jek seyy...). Saat semalam tibe kembali (aty aQ mule berbunga-bunge n ceria x trduge rase indah sekali mnyelubungi jiwa,ayat x bole jiwang lg ke cik Tikah oiii ?? adushhh...).Ary nie merupakan last day orientasi ( sngtt truja n x sbr nk tggu orintasi abes x yah lh dok dlm dewan lg...). Mse majlis penutup pngetua dtg n majlis penutup d mulakn dgn doa( mse lepas pngetua masuk dewan i saw someone lalu dekat sebelah luar dewan on tht tyme aQ dok dkt ngan pintu so,sngtt clear spe yg lalu td...). Ckg pn mmpersilakn (aty berdegup kencang n berharap sngtt dpt tw spe nme "die" tuu...). Saat itu mulai hadir,ckg mmulakn bicare (Ya Allah i got his name, sngtt brsyukur sbb lastly dpt tau gak spe nme die...).Ary nie kitorng d benarkn balek pd 1.15 p.m ( aQ balek dgn wajah yg ceria n jiwa yg d penuhi bunge-bunge chenta pd saat tu,maaf ayat agak melampau x bole blaa ke"jiwangannye...).

Bhahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahahahahahahah,
Urmmm,cmtu lh citenye utk entry kali nie (hope xde spe tnye soalan yg brlebey2an...),
Kerane saye dlm keadaan Jiwe Kacau skang nie (d sbb kn saye akn brtukar ke skola laen mggu depan...).

*HARAP MAAF ENTRY KALI INI SANGATT JIWANG !!!
(bukan niat mengade2,juz nk share cerita jek...) =D

Mei 05, 2011

Says Sorry *_*

Actlly Tikah nk ckp sori sngtt2 kat all of u...
Psl video yg Tikah update smlm ( xtw npe upload 2 tp kluar trpampang 1 jek...)
Uishh,npe lah ek sakit btol aty Tikah ble d ingtkn balek...
Penat2 n susah2 payah jek Tikah upload smpai 2 video...
Sngtt mngecewakan aty dan perasaan nie (adushh,nk feeling2 ala2 hindustan plk...)
Okelah,pape pn kesilapan smlm akn Tikah tebus sbb kat sini Tikah akan muatkan video yg lg 1 yg trcicir tuuu....
Hope all of u like it n enjoy it...(=,=)

video

LinkWithin

Thanks For Your Time
Assalamualaikum
Hot Myspace Generators Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...