Nuffnang Ads

Disember 08, 2011

Macam-Macam Cinta. Tapi Cinta Ape ??

***Sumber dari Google***


Assalamualaikum n selamat pagy semua,
Korang ape khabar ary nie ?? Tikah sihat Alhamdulillah cume batuk2 tu biasela x penah nk baek,
Sebenarnye ary nie tangan dan otak Tikah tetibe terase mcm nk bwt entry psl CINTA la pulak,
Penangan OMBAK RINDU la nie x abes lgy sbb tu asyik cintan cintun memanjang.Hurmmmm,
Tp dengan perkataan CINTA tu mcm2 andaian dan 1001 cerita dapat d tafsirkan ryte ??
So,today Tikah nk tulis pasal CINTA yg mcm mne ekh ?? (Pikir pnye pikir pnye pikir,*blink2*...)
Haahhhhh,da tw da nk tulis pasal CINTA yg mne satu.Hikhokhikhok
CINTA TAK HARUS MEMILIKI itu die yg Tikah nk tulis pada ary nie,
Agak2 korang Tikah mampu ke nk menulis pasal CINTA ?? Even Tikah x penah brCINTA,
Hurmmm,sape kate orang x pena brCINTA tak tw dan tak brhak tentang segala2nye mngenai CINTA ??
Bagitau kat Tikah skunk,meyh Tikah sumbat cili api kat mulut die bg diam ckit,
Berbalik kepada topik CINTA TAK HARUS MEMILIKI ea ?? Biarla dgn org yg x caye ngn Tikah tu,
:
:
:
Cinta itu pade pengetahuan semua orang  ia x akan selamanye indah kn ??,
Cinta yg indah tu kadang2 tetibe jek bole brubah mnjadi sesuatu yg paling menyakitkan dlm idop kte,
Kadang dlm pada syok2 bercintan cintun tu korang pena trpikir o trbayang x yg korang akn trsakiti dek kerana cinta korang tu ??
Yela mybe kdang kesakitan tu bukan brpunca dari korang o pasangan korang tp mybe dr parents ke an sbb diorang slalu nk yg trbaek utk ank2 die,
Sebagai seorang lelaki o pmpuan korang rase korang rela ke x nk lepaskn pergi pasangan korang tu kepada orang laen ??
Mybe ade yg sanggup n ade jugak yg x sanggup,yg sanggup tu kadang sbb die rase nk pasangan die lebey bahagia n idop selesa brbanding mnjalani khidupan dgn diri diorang yg munkin biase2 jek an ??,
Korang jangan la trlalu brsedih n sbb biasenye bende2 mcm nie ade pro n kontranye,
Dan d ingtkn jugak kdg2 pasangan korang tu snggup biarkan korang pergi dgn yg laen tu sbb bukan diorang x sayang korang tp sbb diorang trlalu sayang korang la diorang bwt cmtu tw,
Mybe,korang akn mmberontak dan pikir like diorang tu mmg da x sayang an korang tp sbnrnye hakikat tu adela yg sbaliknye,
Korang pikir diorang x sedey pulak an ?? Tp pada diorang biarla diorang mnderita sendiri yg pnting korang bahagia n mulekn idop baru.
:
:
:
So,mmg btol la klau CINTA tu TAK HARUS MEMILIKI.
CINTA biasenye hanye prlukan sebuah PENGORBANAN.
Sbb berdasarkn pemerhatin Tikah selama nie CINTA pertama biasenye akn gagal dan CINTA yg kedua adela yg akn kekal Insya-Allah.
Jady korang pikir2 n renung2 kn la ea ?? Den sape ckp orang x penah brCINTA x bole tulis pasal CINTA ??
Tengok !! Tikah da buktikan yg Tikah mampu mngekspresikan sebuah knyataan dlm CINTA.
Okela,tht all 4 today n Tikah hrp ape yg Tikah tulis pada ary nie mmberi manfaat yek.


Harus berhenti mencintai seseorang bukan kerana orang itu berhenti menyintai kita.
Melainkan kerana kita menyedari bahawa orang itu akan lebih bahagia apabila kita melepaskannya

Full of Love,

3 ulasan:

CintaZulaikha berkata...

cinta........banyak btol maknanya..

Iyka Osman berkata...

CintaZulaikha,mmg bnyk smpai x tw erti cinta sebenar. Hahaha...

Syira Rara berkata...

SALAM..:) sy baru follow ur blog..n if u dont mind.pliss follow mine..blh share cerita..:)

LinkWithin

Thanks For Your Time
Assalamualaikum
Hot Myspace Generators Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...